Hozzávalók: (8 db)
8 db alsó vagy felső comb
1 fej hagyma
2 paradicsom
2 paprika
só, bors, fűszerpaprika
Ebből egy klasszikus csirke pörköltet főzünk.
2dl rizstej
2 ek liszt
8 db tejmentes palacsinta
Elkészítés:
Az elkészült pörköltből kiemeljük a csirkecombokat, kicsontozzuk és apróra vágjuk a húst vagy ledaráljuk. A visszamaradt pörköltléhez az előzőleg csomómentesen elkevert rizstejet és lisztet hozzáöntjük, ezzel behabarjuk, majd alaposan összeturmixoljuk. A kész szószból annyit tegyünk a húshoz, hogy az ne legyen száraz, majd a tölteléket 8 részre osztva, egyenként megtöltjük, párna formákra hajtogatjuk a palacsintákat.
Tejmentes margarinnal megkenünk egy tűzálló tálat, ebbe sorakoztatjuk a párnákat. Annyi szósszal öntsük fel, hogy éppen ellepje. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük (kb. 30 perc).
Nem baj, ha marad a szószból, tálaláskor szószos tálba öntve kínálhatjuk ha valaki még meglocsolná vele a palacsintáját.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése