2015. augusztus 26., szerda

Hortobágyi húsos palacsinta

Igazán finom húsos palacsintát a sógornőm tud főzni, amíg az övét nem kóstoltam, nem is szerettem igazán. Aztán megtanította nekem is a receptet, ami szerencsére átalakítva, tejmentesen is ugyanolyan finom lett.

Hozzávalók: (8 db)
8 db alsó vagy felső comb
1 fej hagyma
2 paradicsom
2 paprika
só, bors, fűszerpaprika
Ebből egy klasszikus csirke pörköltet főzünk.

2dl rizstej
2 ek liszt

8 db tejmentes palacsinta


Elkészítés:
Az elkészült pörköltből kiemeljük a csirkecombokat, kicsontozzuk és apróra vágjuk a húst vagy ledaráljuk. A visszamaradt pörköltléhez az előzőleg csomómentesen elkevert rizstejet és lisztet hozzáöntjük, ezzel behabarjuk, majd alaposan összeturmixoljuk. A kész szószból annyit tegyünk a húshoz, hogy az ne legyen száraz, majd a tölteléket 8 részre osztva, egyenként megtöltjük, párna formákra hajtogatjuk a palacsintákat. 

Tejmentes margarinnal megkenünk egy tűzálló tálat, ebbe sorakoztatjuk a párnákat. Annyi szósszal öntsük fel, hogy éppen ellepje. 200°C-ra előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük (kb. 30 perc).

Nem baj, ha marad a szószból, tálaláskor szószos tálba öntve kínálhatjuk ha valaki még meglocsolná vele a palacsintáját.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése