2015. november 20., péntek

Krumplifőzelék

Nálunk a krumplifőzelék "tejes" korszakunkban még rántással és tejfölös habarással készült és nagyon szerettük, de most sok idő telt el mire neki mertem állni tejföl nélkül. Anyósom egyébként is anélkül készíti, ecettel, de az úgy soha nem ízlett, így most megpróbáltam az ő verzióját valahogyan máshogyan elkészíteni, a végeredmény pedig egészen hasonlít a tejfölös változathoz.

Hozzávalók:
80 dkg krumpli
8 dl víz

babérlevél
4 ek. olaj
2 ek. liszt
1 tk pirospaprika
1 tk ecet
2 dl natúr rizs vagy zabtej
1 tojás

Elkészítés:
A krumplit megpucoljuk, megmossuk és felkarikázzuk. A vízzel sóval, babérlevéllel feltesszük főzni. Amikor a krumpli megpuhult egy kisebb edényben az olaj és a liszt keverékével rántást készítünk. Levesszük a tűzről vagy a főzőlapról, belekeverjük a pirospaprikát, majd habverővel keverve hozzáadjuk a rizstejet, csomómentesre keverjük. Figyeljünk, hogy már ne legyen túl meleg, ekkor keverjük bele a tojást és az ecetet is. Ezzel a keverékkel habarjuk be a főzeléket, forraljuk még egy kicsit és tálalhatjuk.

Feltétnek fasírtot készítettem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése