2015. november 17., kedd

Krumplis pogácsa

Szerettem volna egy finom, puha, lágy pogácsát, amiről amúgy sem hiányolnánk annyira a sajtot, így jutott eszembe a krumplis pogácsa. A növényi sajtot pedig inkább belereszeltem, mert nem ízlett ételek tetején. Annyira bevált ez a kísérlet, hogy azóta is így készítem. A fő dicséret apukámtól érkezett, aki külön kérte, hogy anyu kérje el a receptet és különben is az összes pogácsát magának akarja, nem kér süteményt :).

Hozzávalók:
35 dkg főtt, áttört burgonya
12 dkg növényi sajt lereszelve (füstölttel is érdemes kipróbálni)
1 db tojás
100 g tejmentes zsír
25 dkg finomliszt
0,5 dl meleg víz
1 ek só
1 csipet cukor
1 csomag instant élesztő vagy ennek megfelelő friss élesztő

Elkészítés:
Az alapanyagokat összegyúrjuk, duplájára kelesztjük, majd ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét tojássárgájával lekenjük, késsel berácsozzuk és szaggatjuk. 200°C-os előmelegített sütőben megsütjük.

Előző nap is begyúrhatjuk és hűtőben hagyhatjuk éjszakára. Másnap időben vegyük ki, hogy a tésztának elég ideje legyen szobahőmérsékletre melegedni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése