2016. február 4., csütörtök

Krumplipüré

A tej lecserélése növényi tejre nálunk nem okozott különösebb problémát a krumplipürénél. Nem veszünk észre nagyobb különbséget, de az is igaz, hogy nem tettünk bele előtte tejfölt vagy tejszínt csak margarint és tejet.

Bár nem egy különleges recept, mégis legutóbb amikor készítettem lemértem miből mennyit tettem és gondoltam ez is megér egy posztot.


Hozzávalók: (kb. 6 főre)
1,5 kg sós vízben megfőzött krumpli
15 dkg tejmentes margarin
2 dl natúr rizstej
só ízlés szerint


Elkészítés:
A sós vízben megfőtt burgonyát robotgéppel összekeverjük a margarinnal és apránként hozzáadagoljuk a meleg növényi tejet a kívánt állagtól függően. Ha kell adjunk még hozzá sót vagy egyéb fűszereket ki, hogy szereti.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése