Eredetileg ez egy réteges kifli receptje volt, de nem volt kedvem kis kiflikkel vacakolni, na meg inkább valamilyen hagymás ízvilágra vágytam, így gondoltam ki és variáltam át ezt a változatot.
Hozzávalók:
Tészta:
70 dkg finomliszt
1 tojás
2 cs. szárított élesztő
1 + 1/2 ek só
1 ek cukor
1 dl étolaj
4 dl langyos rizstej
4 ek. tejmentes zsír
1 fej vöröshagyma
1 tk só
Elkészítés:
A tészta hozzávalóiból lágy tésztát gyúrunk és meleg helyen jól megkelesztjük. Addig a zsíron közepes lángon megdinszteljük a jó apróra vágott hagymát a sóval. Akkor vesszük le, amikor kezd kissé barnulni, de ne hagyjuk, hogy nagyon megbarnuljon, nehogy megkeseredjen. Én ezután hűtőbe tettem, hogy vissza tudjon szilárdulni a zsír, így könnyebb lesz később vele dolgozni.
A megkelt tésztát lisztezett deszkán nyújtsuk ki, kenjük meg a hagymás zsírral és hajtogassuk össze úgy, hogy hajtsuk be középre a tészta bal oldalát, majd erre hajtsuk rá a jobb szélét, végül hajtsuk össze a tésztát és fordítsuk meg hajtással lefelé. Takarjuk le és hagyjuk ismét szépen megkelni,
Ha ez kész kissé nyújtsuk el, de nem kell nagyon, csak annyira, hogy könnyen fel tudjuk vágni 8 egyforma darabra (rudakat vágunk belőle). Lisztezett deszkán hengergessük el a kapott rudakat, csavarjuk meg és helyezzük tepsire. 200°C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt süssük aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése