2017. március 4., szombat

Ottilien - gyümölcskenyér

Lassacskán közeledik a Húsvét és én ismét egy igazi családi receptet hoztam. Nagymamám Németországban élő testvérétől származik. Mióta az eszemet tudom nálunk ez az ünnepi gyümölcskenyér, bár fogalmam sincs miért pont Ottilien lett a neve :). Ezúttal nem kellett tejmentesítéssel bajlódnom, mert eleve tejmentes a recept. Persze eredetileg vajjal készül, de mi mindig is margarinnal készítettük.




Hozzávalók: (2 őzgerinc formához)
37,5 dkg tejmentes margarin
30 dkg kristálycukor
2 cs. vaníliás cukor
6 tojás
1 cs. só
3 ek. rum
30 dkg finomliszt
7,5 dkg burgonyakeményítő
1,5 tk sütőpor
15 dkg tejmentes csokoládé apróra vágva
15 dkg darált mogyoró vagy mandula (esetleg dió)
15 dkg gyümölcsszilánk






Elkészítés:
A szobahőmérsékletű margarint habosítsuk ki a cukorral, majd egyesével adjuk hozzá a tojásokat és azokkal is habosítsuk tovább. Adjuk hozzá a vaníliás cukrokat, a sót és a rumot is. Keverjük ki a lisztet, keményítőt és a sütőport, majd keverjük bele csomómentesen a masszába. Végül forgassuk bele a darált mogyorót vagy mandulát, az apróra vágott csokoládét és a gyümölcsszilánkot.

Margarinnal kenjünk ki 2 őzgerinc formát, szórjuk ki tejmentes zsemlemorzsával, majd osszuk el ezekben a masszát. 180°C-ra előmelegített sütőben 45-60 perc alatt süssük szép pirosra. Tűpróbával ellenőrizzük. 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése