Szerencsére leveles tésztát lehet tejmenteset kapni, így azzal nem kellett külön foglalkoznom.
A kész krémes átment a fő tesztelőm (a férjem :)) ízlelőbimbóin így a végeredményt ide is le merem írni.
A kész krémes átment a fő tesztelőm (a férjem :)) ízlelőbimbóin így a végeredményt ide is le merem írni.
1 tekercs készen kapható friss leveles tészta
3 tojás + 3 tojásfehérje
7 dl rizstej
2 cs. vaníliás pudingpor
3 ek. liszt
3 ek. liszt
2 cs. vaníliás cukor
Kb. 3-4 púpos ek. porcukor
Elkészítés:
A leveles tésztát kitekerjük (vagy ha egy csomag fagyasztott leveles tésztát veszünk, akkor annak a felét nyújtjuk ki egy tepsi hátuljára), villával megszúrkodjuk és 180°C-ra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Elfelezzük, az egyik fele lesz az alja, a másik felét előre felkockázzuk (nekem 9 kocka lett belőle), ez lesz a teteje.
A krémhez a 3 tojás sárgáját csomómentesen elkeverjük a liszttel, a pudingporokkal és a rizstej egy részével, felöntjük a maradék rizstejjel, majd felfőzzük, közben a cukrokkal beízesítjük. A 3 tojásfehérjét és még 3 fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd ráöntjük a forró krémet és nagy mozdulatokkal finoman összekeverjük, hogy a hab ne törjön össze.
A kész krémet kicsit hagyjuk állni, majd langyosan az alsó lapra simítjuk, ennek a tetejére sorakoztatjuk az előre felvágott felső lapot. Tetejét porcukorral szórjuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése