2016. március 27., vasárnap

Húsvéti fonott kalács

Ezt a kalácsot kifejezetten kenyér helyett sütöttem az ünnepi asztalra, ezért nem édes, de nem is lett sós. Kellemesen lágy, enyhén foszlós, jól illik a sonkához, de lekvárhoz is.


Hozzávalók:
60 dkg liszt
1 tojás sárgája
1 ek cukor
3/4 ek. só
1 cs. szárított élesztő
10 dkg tejmentes margarin
3 dl rizstej

Elkészítés:
Az élesztőt langyos, cukros rizstejben felfuttatjuk, vagy egyszerűen a liszthez szórjuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is és lágy de nem ragadós tésztát gyúrunk. Duplájára kelesztjük, majd 3 egyforma részre osztjuk. Ezeket egyenként kisodorjuk és összefonjuk.

A tetejét a megmaradt tojás fehérjével kentem le, de akinek jobban tetszik sárgájával is le lehet kenni. Tepsin hagyjuk kelni kb. 30 percet, majd bekapcsoljuk a sütőt. Amíg bemelegszik újra lekenjük, majd 20-25 perc alatt, 180°C-on megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése