Arra gondoltam elkészítem én csirkemellből és elősütöm, majd lefagyasztom őket. Készítettem egy próba adagot és nem értem eddig miért nem csináltam? :) Egy részét készre sütöttem, hogy lássam kb. hány percig kell sütni, a többit pedig csak oldalanként 2-2 percig hagytam az olajban. Legközelebb megpróbálom sonkával a közepén.
Hozzávalók (Kb. 14 dbarabhoz):
1 csirkemell (kb. 500g)
1 tojás
3/4 ek. só
3/4 ek. só
bors
1 gerezd fokhagyma
1/4 fej hagyma
70 g zsemlemorzsa
Panírozáshoz: liszt, 2 tojás, zsemlemorzsa
Elkészítés:
A hozzávalókat késes betétű robotgépben összedaráljuk (vagy húsdarálón ledaráljuk a húst, a hagymát és a fokhagymát, majd összegyúrjuk a többivel), majd gombócokat formázunk, amiket a tenyerünkben ellapítunk. Hagyományos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva kipanírozzuk, majd 2-2 percig mindkét oldalát elősütjük. Ha lehűlt bezacskózzuk és fagyasztóba tesszük.
Nekem nem ragadtak össze, egyszerűen kiveszek belőle ha kell és olajban pirosra sütöm.
Elkészítés:
A hozzávalókat késes betétű robotgépben összedaráljuk (vagy húsdarálón ledaráljuk a húst, a hagymát és a fokhagymát, majd összegyúrjuk a többivel), majd gombócokat formázunk, amiket a tenyerünkben ellapítunk. Hagyományos módon lisztbe, tojásba, zsemlemorzsába forgatva kipanírozzuk, majd 2-2 percig mindkét oldalát elősütjük. Ha lehűlt bezacskózzuk és fagyasztóba tesszük.
Nekem nem ragadtak össze, egyszerűen kiveszek belőle ha kell és olajban pirosra sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése