2015. május 25., hétfő

Sós tallér

Uzsira és a délutáni sétákra szerettem volna valami ropogtatni valót adni a kisfiamnak és mivel a bolti mindenmentes változat nagyon bejött neki, elkezdtem kisérletezni egy saját recepttel, hát ez lett belőle:

Tejmentes Sós tallér
Hozzávalók:
165 g kukorica liszt
35 g burgonyapehely
50g rizsliszt
150g finomliszt
1 tk. só
1 tk. inaktív sörélesztő (sajtra hasonlító íz miatt)
1 ek. őrölt kömény
1/2 cs. sütőpor
100 g. olvasztott tejmentes margarin
5-6 dl víz

Elkészítés:
Az alapanyagokat a víz kivételével összekeverjük, majd addig higítsuk, hogy sűrű, palacsinta tészta állagú legyen. Érdemes kisérletezni: minél jobban higítjuk, annál vékonyabb és ropogósabb lesz, viszont könnyen meg is ég vagy ha már túl higítjuk nem áll össze. Ha viszont túl sűrűre hagyjuk, akkor vastag és szívós lesz.

Ostyasűtő géptől függ, hogy mennyire kell a tallérok között olajozni és, hogy milyen fokozaton kell sütni, nálam nem kellett a teljes fokozat és 2-3 tallér után olajoztam újra.

Megérte a kisérletezést, az egész család dícsérte, csak a gyereknek is maradjon belőle :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése