2016. június 8., szerda

Tökfőzelék

A krumplifőzelékhez hasonlóan készítettem el a tejmentes tökfőzeléket, ami most is szinte teljesen olyan lett, mint az eredeti változat.

Hozzávalók:
1 p. ek zsír vagy 3-4 ek. olaj
1 kisebb fej hagyma
1 ek. apróra vágott vagy szárított kapor
1 nagyobb tök legyalulva
1 p. tk őrölt pirospaprika
2-3 p. ek liszt
1 tojás
2-3 dl rizstej
1 tk 10%-os ecet




Elkészítés:
A zsírt felolvasztjuk, megpirítjuk rajta az apróra vágott hagymát, beleszórjuk a kaprot, majd sózzuk, fűszerpaprikával színezzük. Felöntjük egy kevéske vízzel (kb. 1dl) és forralunk rajta egyet. Hozzáadjuk a legyalult tököt, ezzel is forraljuk egyet (ha kell, adjunk hozzá még sót), majd csomómentesre elkeverjük a lisztet, a tojást, a növényi tejet és az ecetet, ez lesz a habarás. Ha a tök megpuhult, lehúzzuk a tűzről és beleöntjük folyamatosan kevergetve a habarást (Előtte érdemes kivenni a főzelékből 1-2 merőkanállal és elkeverni a habarással a hőkiegyenlítés miatt.). Besűrítjük vele a főzeléket és ízlés szerint ha szükséges még egy kevés ecettel savanyítjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése