2016. május 28., szombat

Epertorta

Ahogy az előző bejegyzésben említettem, az eperglazúrt tejszínnel összekeverve készítettem epertortát. Nagyon finom lett!

Íme a recept :)

Hozzávalók:
Piskótához:
8 tojás
8 ek. liszt
2 ek. keményítő
1/2 cs. sütőpor
8 ek. cukor

Töltelékhez:
500 ml 100% növényi tejszín
2,5-3 dl eperglazúr / epervelő






Elkészítés:
A piskótához kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kevés sóval elkezdjük felverni, majd hozzáadjuk a cukrot és kemény, fényes habbá verjük. Beleforgatjuk a tojások sárgáját, majd az előzőleg összekevert többi száraz anyagot forgatjuk bele több részletben. Tejmentes margarinnal kikent és kilisztezett tortaformába öntjük és 175°c-os sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Langyosan levesszük róla a kapcsos tortaformát és rácson kihűtjük.

Ha kihűlt a piskóta 3 részbe vágjuk és a következő töltelékkel töltjük: 500 ml 100% növényi tejszínt elkezdünk felverni és félkész állapotában hozzáadjuk az epervelőt. Kóstolgassuk ízlés szerint mennyire legyen epres. Ha kellően jó ízű és kemény a hab be is tölthetjük vele a tortát. Úgy osszuk el, hogy 2 réteget tudjunk megtölteni és egy kevés maradjon a tetejére is. Ízlés szerint díszíthetjük tovább tejszínnel, a maradék glazúrba mártott eperrel, vagy akár rá is csorgathatjuk vagy önthetjük a glazúrt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése