2015. november 15., vasárnap

Nápolyi tekercs

Anyósom ünnepekkor mindig készít nápolyitekercset, persze sok sok dióval és minden földi jóval, mégis arra gondoltam megpróbálom átalakítani a receptet úgy, hogy a diót ki tudjuk belőle hagyni, mivel akkoriban még az olajos magvakat is teljesen kizártuk az étrendből. Igaz most sem ehet belőle sokat a kisfiam, így ez a recept dió nélkül marad, főleg mert ha visszaalakítanám nem ehetne belőle annyi szeletet, mint amennyit egyébként képes lenne elpusztítani :).

Hozzávalók:
1 csomag (100g) ostyalap
3 tojás
10 dkg cukor
10 dkg margarin
2 ek. kakaópor
9 db babapiskóta
1 ek. rumaroma
1,5 dl víz
2-3 ek. mazsola

Elkészítés:
Az ostyalapok közül 3 darabot félreteszünk, ezeket fogjuk megtölteni, a többit összetörjük, egy edénybe rakjuk, majd a babapiskótákat összevágjuk kockákra és az összetört ostyalaphoz szórjuk. A mazsolát leöntjük a vízzel és a rumaromával és állni hagyjuk.

A tojásokat a cukorral lassú tűzön habverővel állandóan kevergetve felfőzzük (vagy gőz fölött), majd hozzáadjuk az előzőleg kockára vágott margarint. Amikor már a krém egynemű, szép fényes, akkor mehet bele a kakaópor, ezzel is jól elkeverjük, majd a krémet ráöntjük az ostya és babapiskóta keverékére, Hozzáadjuk a mazsolát is a rumos vízből, majd ez utóbbival addig hígítjuk a masszát, hogy nedves, kenhető legyen.

Az ostyalapokat egyenként nedves konyharuha közé tesszük, de egyszerre mindig csak eggyel dolgozzunk, nehogy közben az utolsók elázzanak. Amikor a lap hajlítható a krém 1/3-ával megkenjük, feltekerjük. A többivel is így járunk el. A tekercseket hűvös helyen, 1 éjszakán át szárítjuk (ne csomagoljuk be, mert az egész bepuhul és nyúlós lesz). Másnap éles késsel szeletelhető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése