2016. július 9., szombat

Sárgabarackos cukkinis süti

Egy ideje beköszöntött nálunk a gyümölcs és zöldség bojkott és már nem tudom mit találjak ki, hogy a gyerek egyen belőlük. Aztán eszembe jutott a cukkinis süti, aminek a receptje vagy 3 éve várja, hogy elkészítsem. Pár szem sárgabarackkal raktam ki a tetejét, így tuti volt végre a siker.



Hozzávalók:
350 g cukor
3 tojás
2 dl étolaj
400 g reszelt cukkini
1 tk. őrölt fahéj
300 g liszt
1 cs. sütőpor

kb. 10 db sárgabarack a tetejére

Elkészítés:
A cukkinit meghámozzuk, belsejét kikaparjuk, majd apró lyukú sajtreszelőn lereszeljük (40 dkg kell belőle). A tojást a cukorral alaposan kikeverjük, hozzáadjuk az olajat, a fahéjat és a cukkinit is. Elkeverjük, majd beleforgatjuk a sütőporral elkevert lisztet.

Egy nagyobb tepsit tejmentes margarinnal kikenünk, megszórjuk liszttel és beleöntjük a tésztamasszát. A sárgabarackokat elfelezzük, magjait kivesszük és soronként kirakjuk vele a tészta tetejét. (Úgy rakjuk, hogy egy kocka süti közepére kerüljön mindig egy fél sárgabarack.) A barackok közepére kanalazhatunk egy kis barna cukrot is. 200 °C-os sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése